Du er her:

Søketips akkrediteringsomfang

Søketips:

  • Søk i parameter er en blanding mellom eksakt søk, og åpent søk i "del av ord". Det betyr at et søk på "fe" vil gi resultater for fe=jern=metaller osv. Om du søker på en bokstavkombinasjon som ikke er definert i søkedatabasen, vil søkemotoren søke kun fra begynnelsen av ett ord, for eksempel ved søk på Råprotein er det nok å skrive ”Rå”. Søkemotoren kan fortiden ikke gi fullstendig søkeresultat på kombinasjon av ord som er i midten av ett ord, det vil si søk på ”port” vil ikke finne aktuelle laboratorier med Råprotein i sitt omfang.
  • Prøv andre skrivemåter for det søker, for eksempel; søk på både oksygen og O2
  • Søk i objekt er en blanding mellom eksakt søk, og åpent søk i "del av ord". Det betyr at et søk på "Silt" vil gi resultater for Silt=jord osv. Om du søker på en bokstavkombinasjon som ikke er definert i søkedatabasen, vil søkemotoren søke på bokstavkombinasjonen som en del av en annen tekst. For eksempel kan søk på "ph" gi treff på "PHase", "telePHone" og så videre.
  • Prøv flere skrivemåter for det søker, for eksempel; søk på både vann, vatn og water.
  • Skriv bare siffer, eller deler av navnet på referansestandarden du søker. Dette gir et mer åpent søk og større mulighet for å finne rett laboratorium. Eksempel; søk på 127 gir både "NMKL 127" og "NS-EN 12780".
  • Ved å kombinere flere av søkealternativene vil du begrense søkeresultatet

PS! P-områder ligger under områder for søk i "laboratorier", laboratorier med omfang definert som m-områder ligger under området for "medisinske lab".

Til databasen